Výrobca dezinfekcie Reckitt Benckiser z koronakrízy vyťažil

28.07.2020 Celý región

Londýn 28. júla (TASR) - Britský výrobca spotrebného tovaru Reckitt Benckiser oznámil za 2. kvartál, ako aj celý 1. polrok tohto roka lepšie než očakávané výsledky, keď firmu podporila pandémia nového koronavírusu. Zatiaľ čo mnohé iné spoločnosti na koronakrízu doplatili, Reckitt Benckiser, vyrábajúci liečivá aj dezinfekčné prostriedky, z krízy vyťažil.

Spoločnosť v utorok informovala, že zisk pred zdanením dosiahol za 1. polrok 1,44 miliardy libier (1,58 miliardy eur). V rovnakom období minulého roka predstavoval zisk 1,26 miliardy libier. Prevádzkový zisk vzrástol o 13,4 % na 1,60 miliardy libier.

Čisté tržby sa zvýšili o 10,8 % na 6,91 miliardy libier a porovnateľné tržby vzrástli o 11,9 %. Za 2. kvartál sa porovnateľné tržby zvýšili o 10,5 % a prekonali pôvodné očakávania spoločnosti. Reckitt Benckiser predbežne odhadoval, že porovnateľné tržby vzrastú v 2. kvartáli o 7,8 %.

Výsledky podporili najmä divízie vyrábajúce liečivá, ako napríklad sirup proti kašľu Mucinex a hygienické produkty. Po nástupe pandémie rástol dopyt najmä po produktoch firmy ako Dettol a Lysol.

Vzhľadom na vývoj v 1. polroku firma aj za celý rok 2020 očakáva lepšie výsledky, než pôvodne predpokladala. Ako uviedla, odhaduje, že aj v 2. polroku budú výsledky ťahať dezinfekčné produkty, keďže neistota v súvislosti s ďalším vývojom pandémie je stále vysoká.

(1 EUR = 0,91340 GBP)
 

Vyberte región

mark